maandag 8 november 2010

De eerste letters op papier

Sommige zakelijke schrijvers lijken een stroom van artikelen vanzelf uit hun mouw te schudden, anderen blijven het schrijven telkens uitstellen. Dit geldt in nog sterkere mate voor zzp-ers, die over zichzelf en hun eigen diensten willen schrijven. Waarom lukt het deze 'uitstellers' niet de eerste letters op papier te zetten? Waarom zijn er telkens andere dingen voor hen nóg belangrijker dan het schrijven van die ene tekst?

Houd onderwerpen klein
De meeste mensen die moeite hebben met schrijven, maken het te groot. Zij hebben last van allerlei gedachten als: 'Hoe weet ik of het wel interessant genoeg is?' 'Er is vast al over geschreven' en 'Wat is de meerwaarde van mijn geschreven stuk?'.
Wij helpen u graag uit een droom: het is zeer waarschijnlijk dat uw tekst niet voor iedereen interessant is. En er bestaat een reële kans dat er eerder over eenzelfde onderwerp is geschreven en dat u daar inhoudelijk niet zoveel nieuws aan toe kunt voegen. De vraag is echter of dat wel zo belangrijk is. Want wat uw stuk tekst uniek maakt is de manier waarop u het schrijft en anderen meeneemt in uw eigen manier van kijken en denken. Dát maakt uw tekst authentiek en boeiend voor de mensen die interesse hebben in uw dienst. En dat is nu net wat u wilt bereiken.

Schrijf dicht bij uzelf
Blijf dus dicht bij uzelf en schrijf over hele specifieke onderdelen van uw dienst of deskundigheid. Onderwerpen die u interesseren. Bijvoorbeeld zaken die u zelf heeft meegemaakt bij de uitoefening van uw vak of waarvan u het zinvol vindt om dat met anderen te delen. Omdat het u interesseert zal het ongetwijfeld meer mensen interesseren en dat zijn toch degenen die u wilt bereiken, nietwaar? Dicht bij uzelf schrijven gaat daarom vanzelf en geeft vanzelfsprekend schrijfplezier. U raakt gewoon in een stroom van inspiratie. Waar liep ik zelf ooit tegenaan? Wat valt mij op? Wat heeft mij enorm geholpen?

Beschrijf kort de thematiek, uw visie hierop en de oplossing vanuit uw perspectief en deskundigheid.

Maar hoe zit het dan met de techniek van het schrijven? Schrijven kunt u leren; internet staat boordevol tips, maar u kunt natuurlijk ook een training volgen. Wij kennen een paar goede trainers …

Geen opmerkingen:

Een reactie posten